NIPOS > Dětské sbory v Uničově

Dětské sbory v Uničově

Ve dnech 27. – 29. května 2016 se v Uničově uskuteční 26. celostátní přehlídka školních dětských pěveckých sborů, která je tradičním vyvrcholením celoroční umělecké práce pedagogů a žáků v oboru sborový zpěv v celé České republice.

V letošním roce se na 14 krajských postupových přehlídkách představilo celkem 175 sborů a v nich více než 5500 dětí. Nejpočetnější zastoupení dětských pěveckých sborů bylo v Pardubickém a Libereckém kraji.

Koncertní síň města Uničov přivítá na svém pódiu celkem 16 sborů vybraných na krajských postupových přehlídkách a 1 sbor, který se přehlídky zúčastní jako host. Posluchači mohou zhlédnout celkem čtyři přehlídkové koncerty. V pátek 27. května se na zahajovacím koncertě představí osm sborů. V sobotu 28. května se v dopoledních hodinách uskuteční koncert, na kterém bude zpívat dalších osm sborů, vybraných na krajských postupových přehlídkách. Na odpoledním koncertu vystoupí jako host vynikající dětský pěvecký sbor Jitro z Hradce Králové pod vedením sbormistra Jiřího Skopala. Večerní závěrečný koncert všech zúčastněných sborů začne v 18 hodin.

Obyvatelé města i jeho návštěvníci mohou všechny sbory slyšet při společném zpěvu na Masarykově náměstí v sobotu v 15.30 společně s Dechovým orchestrem Haná.

Celostátní přehlídka školních dětských pěveckých sborů se koná pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury ji pořádá NIPOS, útvar ARTAMA, a Městské kulturní zařízení Uničov. Akce se připojuje k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby www.amaterskatvorba.cz.

Kontakty pro média:

Michaela Králová, obor dětský sborový zpěv, tel.: 778 702 491, 221 507 977, email: kralova@nipos-mk.cz

Marcela Hančilová, NIPOS, public relations, tel.: 773 699 368, email: hancilova@nipos-mk.cz