NIPOS > Mladá scéna opět na Malé scéně v Ústí nad Orlicí

Mladá scéna opět na Malé scéně v Ústí nad Orlicí

Celostátní přehlídka studentských divadelních souborů Mladá scéna bude probíhat ve dnech 24. až 28. června v Ústí nad Orlicí. Účastníci se mohou těšit na patnáct nejzajímavější studentských souborů vybraných z celé republiky, ale také na odborné diskuse, praktické vzdělávací semináře a večerní inspirativní program.

V rámci přehlídky vystoupí patnáct studentských divadelních souborů vybraných z patnácti krajských postupových kol z celé ČR. Studenti se spolu budou setkávat v diskusních klubech, vzdělávacích seminářích a v rámci večerních doplňkových programů.

Divadelní část přehlídky bude letos druhově a žánrově pestrá, kromě tradičních epických a činoherních postupů se diváci setkají také se scénickým tancem a autorským divadlem.

Seminář site specific povede Roman Černík, vypravěčství Jana Machalíková, autorské psaní Gabriela Sittová, strukturovanou improvizace Ladislav Karda a Michaela Raisová, hudební Anna Friedländer, pohybový Andrea Opavská a seminář pro pedagogy letos navštíví prof. Jana Pilátová. Přehlídky se zúčastní 80 seminaristů.

V rámci doprovodného programu letos vystoupí I. ročník KALDu DAMU s inscenací Vinnetou.

Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury a pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana pořádají přehlídku NIPOS-ARTAMA, OS Malá scéna, Gymnázium Ústí nad Orlicí a za finančního přispění města Ústí nad Orlicí a Pardubického kraje.