Seminář "Učit se film"

Ohlédnutí za seminářem „Učit se film“, 8.–9. listopadu 2014, Dům dětí a mládeže Praha 2

Pořadatel: NIPOS, útvar ARTAMA
Spolupráce: Dům dětí a mládeže Praha 2
Lektoři: Vladimír Beran, Jaroslav Vančát
Počet účastníků: 16

O víkendu 8.–9. listopadu 2014 pořádal NIPOS-ARTAMA víkendový seminář Učit se film v prostorách Dětského domu mládeže Praha 2. Seminář vedli lektoři Vladimír Beran a doc. PhDr. Jaroslav Vančát, PhD.
Vzdělávací program byl akreditován MŠMT v rámci systému dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků. Všech šestnáct účastníků obdrželo osvědčení.
V sobotu dopoledne doc. Vančát účastníkům semináře představil metodiku filmové tvorby „Učit se film“, která preferuje hravost nad řemeslem a využívá jednoduchých prostředků. Je vhodná pro všechny věkové kategorie dětí od mateřských škol po středoškoláky a obejde se bez náročného filmařského vybavení.
Sobotní odpoledne věnovali účastníci semináře společným motivačním cvičením, soustředili se na výběr objektů, prostoru, možnostem pohybu a práci s kamerou. V neděli dopoledne se pak zaměřili na vybranou lekci metodiky filmové tvorby s motivem „mizení“, na střih a zpracování příspěvků. Cílem bylo rozšířit jejich specializaci v praktických dovednostech, které využijí v práci s dětmi.