NIPOS > Mladá scéna na Malé scéně v Ústí nad Orlicí

Mladá scéna na Malé scéně v Ústí nad Orlicí

Ve dnech 25. až 29. června 2014 bude v Ústí nad Orlicí probíhat celostátní přehlídka studentských divadelních souborů Mladá scéna. Kromě zajímavých a inspirativních vystoupení studentských, většinou středoškolských souborů bude součástí přehlídky také vzdělávací program pro studenty, ale i pedagogy a dvě inspirativní představení – z nich jedno slovenské. Samozřejmě už tradičně se půjde na výlet.

V rámci přehlídky vystoupí 15 divadelních souborů vybraných z dvanácti krajských postupových kol z celé republiky. Účastníci mají možnost nejen zhlédnout všechna představení, ale také se zapojit v diskusích o viděném. Lektorský sbor bude letos pracovat ve složení: Jiřina Lhotská (Strakonice), Vladimír Fekar (Zlín) a Petr Váša (Brno).

Vzdělávací část obsahuje sedm seminářů, z toho jeden pro pedagogy s lektorkou Lenkou Jíšovou z Plzně. Dále studentské semináře: site-specific (Adam Krátký), scénografický (Renáta Pavlíčková), pohybový (Jiří Lössl), hlasový (Martina Longinová), herecký (Hana Franková), hudbně-poetický (Zuzana Vodičková).

V rámci doprovodného programu uvidí diváci slovenský soubor Divadlo Ludus z Bratislavy s inscenací Akta psychopata a také Martina Haka – vypravěče příběhů.

Pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají přehlídku NIPOS-ARTAMA, o. s. Malá scéna ve spolupráci s Gymnáziem Ústí nad Orlicí, za finančního přispění města Ústí nad Orlicí a Pardubického kraje.