Výtvarný seminář v DOXU

17. a 18. května 2014 se konala netradiční formou víkendového semináře repríza 14. celostátní přehlídky dětských výtvarných prací v Centru současného umění DOX v Praze 7. Pořádalo ji Národní informační a poradenské středisko pro kulturu – jeho útvar ARTAMA ve spolupráci s Národním ústavem pro vzdělávání a Centrem současného umění DOX v Praze 7. Akce se připojila k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby, který se konal pod záštitou Ministerstva kultury ČR, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a České komise pro UNESCO. 
Semináře se zúčastnilo 54 výtvarných pedagogů z celé republiky.                                            

Seminář se soustředil na vlastní prezentaci projektů ze 14. celostátní přehlídky: na IMPULZY, které ovlivnily děti a pedagogy k výtvarné TVORBĚ, na to, jak je proces tvorby výstižně dokumentován a prezentován, neboť samotná PREZENTACE se stala na přehlídce organickou součástí  celého procesu. Seminář nabídl inspiraci výtvarným pedagogům, jak nově metodicky přistupovat k výtvarným projevům dětí.

Součástí programu byla i komentovaná prohlídka interiérů DOX a současné výstavy Plakát v souboji s ideologií. Je to další cesta, jak k sobě vzájemně přiblížit obě instituce – školu a galerii.

[nggallery id=113]