NIPOS > KUTNÁ HORA 2014

KUTNÁ HORA 2014

31. celostátní přehlídka dětských skupin scénického tance

16. – 18. května, Kutná Hora, Městské Tylovo divadlo

 

Prestižní oborovou přehlídku zahájí páteční dopolední program tanec v netradičním v prostoru refektáře GASK, odpoledne seminář pro pedagogy s Mrg. Klárou Čížkovou na téma prevence syndromu vyhoření, v podvečer dítě v tanci – první část přehlídky a večerní prohlídka pamětihodností města pro děti. V sobotu je hlavní těžiště tvořivých dílen tanec-tvorba-děti, dopoledne setkání studentů HAMU s lektorským sborem, odpoledne setkání s Eliškou Bláhovou a její dobou v podobě přednášky MgA. Zuzany Smugalové. Podvečerní dítě v tanci je druhá část přehlídky a večer společenský klub účastníků. V nedělním dopoledni se uskuteční setkání s rozborem choreografií obou části přehlídky a v poledne program přehlídky zakončí tanec v exteriéru zahrad GASKu, jako veřejná prezentace tvořivých dílen s dětmi.

Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají Národní informační a poradenské středisko pro kulturu – jeho útvar ARTAMA a Městské Tylovo divadlo Kutná Hora, spolupořádají Průvodcovská služba Kutná Hora s. r. o. a GASK Kutná Hora.

Přehlídka se koná pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a Města Kutná Hora.

Akce se připojuje k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby, který se koná pod záštitou Ministerstva kultury ČR, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a České komise pro UNESCO. www.amaterskatvorba.cz

Kontakt pro média

Mgr. Jiří Lössl, obor dětský scénický tanec, ARTAMA, tel.: +420 221 507 966, e-mail: lossl@nipos-mk.cz

Marcela Hančilová, NIPOS, public relations, tel: 221 507 943, email: hancilova@nipos-mk.cz