NIPOS > Zahajovací koncert Týdne uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby

Zahajovací koncert Týdne uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby

Vážení přátelé,

 srdečně Vás zveme na zahajovací koncert k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby, který se koná ve čtvrtek 15.5. 2014 od 16 hodin v sále Martinů na HAMU, Malostranské náměstí 13, Praha 1.

V programu vystoupí flétnový soubor Syrinx, pěvecký sbor Slůňata z Brandýsa n. L. a folklorní soubor Sluníčko z Rokycan.

Letošní druhý ročník Týdne uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby se bude konat 17. – 25. května 2014 ve všech regionech České republiky. Během květnového týdne se v celé České republice odehrají stovky kulturních aktivit od celostátních přehlídek a festivalů až po drobné akce místního významu. Svoji akci do mapy Týdne na stránkách projektu zaneslo k dnešnímu dni 152 pořadatelů, převážně občanských iniciativ a základních uměleckých škol. Pořadatelé mohou své akce přihlašovat na stránkách www.amaterskatvorba.cz až do půlnoci 16. května 2014.

Druhý ročník celonárodní kampaně, propojující a podporující aktivity neprofesionálního umění a uměleckého vzdělávání, probíhá pod záštitou Ministerstva kultury, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a České komise pro UNESCO. Koordinátorem Týdne je NIPOS (Národní informační a poradenské středisko pro kulturu). Partnerem Týdne je Národní ústav pro vzdělávání, Akademie múzických umění a Folklorní sdružení České republiky. Mediálními partnery jsou ČRo Vltava, Učitelské noviny, divadlo.cz, kulturissimo.cz, Folklor, Amatérská scéna, Pam pam, Tvořivá dramatika, Naše muzika a Místní kultura. Projekt je součástí Roku české hudby.

Těšíme se s vámi na viděnou!

Pozvánku v elektronické podobě naleznete zde.