NIPOS > Jablonec městem tance pojedenácté

Jablonec městem tance pojedenácté

Každoroční setkání tanečníků Tanec, tanec… 2013 se letos uskuteční 25. – 27. října 2013 na několika místech v Jablonci nad Nisou. Hlavními hvězdami letošní 27. celostátní přehlídky scénického tance mládeže a dospělých budou tanečníci z mezinárodního projektu Couch Corner, premiérovaného v Kanadě, a vítězové prestižní belgické taneční ceny z Dance Impact Festivalu. O přízeň diváků bude usilovat také dvanáct současných českých choreografií.

 

Zahájení přehlídky proběhne 25. října v 18 hodin již tradičně v Městském divadle prvním přehlídkovým večerem šesti choreografií toho nejlepšího z krajských přehlídek.

 
Druhý den přehlídky 26. října zahájí v 18 hodin domácí Taneční studio Magdaléna netradičně v kostele
sv. Anny. Večer bude pokračovat od 19 hodin v Městském divadle, kde se uskuteční druhý přehlídkový večer. Představí dalších šest českých tanečních děl a hosta z Belgie. Choreografie, kterou vytvořila Natascha Pire z tanečního studia Impuls Geel,  je „velvyslancem současného belgického tance“ jako vítěze Dance Impact Festivalu v Bornem, pořádaného vlámskou organizací pro současný amatérský tanec všech žánrů Danspunt. V rámci večera se diváci mohou těšit na vystoupení jabloneckého uskupení Parau Parau.

 

Vyvrcholením přehlídky bude 27. října od 13 hodin ve velkém sále Eurocentra uvedení mezinárodního projektu Milana Kozánka (SR) Couch Corner, který byl premiérován v Kanadě, reprízován v Polsku, na Slovensku a nyní má jedinečnou příležitost jej shlédnout i český tancechtivý divák.  Couch Corner v interpretaci slovenských a českých tanečníků dny tance v Jablonci slavnostně ukončí současně se závěrečným vyhlášením “Ceny města tance“.

 

Z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury, za finančního přispění Libereckého kraje, pod záštitou Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu České republiky a Statutárního města Jablonce nad Nisou pořádají NIPOS-ARTAMA Praha a Taneční a pohybové studio Magdaléna o. s. Rychnov u Jablonce nad Nisou ve spolupráci s Městským divadlem Jablonec nad Nisou o. p. s., Eurocentrem s. r. o. Jablonec nad Nisou, Jabloneckým kulturním a informačním centrem o. p. s. a Muzeem skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

 

Kontakty pro média:

Jiří Lössl, NIPOS, útvar ARTAMA, Obor scénický tanec, tel: 221 507 962,

email: lossl@nipos-mk.cz

Marcela Hančilová, NIPOS, public relations, tel: 221 507 943, email: hancilova@nipos-mk.cz