Vyhlášení 2. ročníku Týdne uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby

Vážení přátelé,

k prvnímu ročníku Týdne uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby se přihlásilo 254 akcí z celé České republiky. Tento výsledek je pro nás zavazující a ukazuje, že témata uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby jsou pro naši společnost důležitá. Přihlaste se do druhého ročníku Týdne a podpořte tím kulturní i vzdělávací akce u nás.

Hrajete divadlo? Zpíváte? Tančíte? Tvoříte nebo učíte? Hrajete (si)? Malujete? Fotíte a filmujete? Navštěvujete základní uměleckou školu? Chcete udělat něco proto, aby si česká společnost uvědomila význam těchto aktivit pro kulturní rozvoj a pro kvalitu života? Chcete propagovat unikátní systém základního uměleckého školství?

Připojte se k Týdnu uměleckého vzdělávání a amatérské tvorby!

Je nás hodně.

Dejme o sobě vědět prostřednictvím 2. ročníku celostátní kampaně ve dnech 17. – 25. 5. 2014.

Jejím cílem je zviditelnění všech aktivit neprofesionálního umění a všech forem uměleckého vzdělávání. Připojte se koncerty, divadelními představeními, výstavami, uličními performancemi, semináři, dny otevřených dveří a dalšími událostmi kulturního života. Společně naplňme česká města svými aktivitami.

Stejně jako v prvním ročníku budeme usilovat o záštitu a podporu České komise pro UNESCO, Ministerstva kultury, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a dalších významných institucí.

 

Pokud Vás zajímá průběh prvního ročníku, naleznete úplné informace na www.amaterskatvorba.cz, kde se budete moci po Novém roce přihlásit se svými aktivitami ke druhému ročníku.