11. ročník letního keramického semináře, Besednice

11. ročník letního keramického semináře v Besednici u Českých Budějovic
29. 6. – 5. 7. 2013

Lektor: Marek Dias
Pořádal: NIPOS-ARTAMA

29. června – 5. července 2013 se konal v jihočeské Besednici už 11. ročník keramického semináře pro začátečníky i pokročilé.  Sjelo se 12 účastníků, z nich polovina se vrátila poněkolikáté.
Pracovalo se ve dvou ateliérech skvěle vybavených pro keramickou práci. K dispozici byl veškerý potřebný materiál: hlína, glazury, stojany, hrnčířské kruhy a pece plynová, elektrická i na dřevo. Seminář vedl zkušený pedagog a profesionální keramik Marek Dias se svým asistentem keramikem Jaroslavem Markem.
Začátečnice se učily základům točení na hrnčířském kruhu a jejich finálními výrobky byly kachlice, miska a hrnek. Šestičlenná skupina pokročilých pracovala na nápojových soupravách. V závěru všichni modelovali z volné ruky oblíbenou keramiku Raku. Součástí semináře byly večerní videoprojekce a besedy o keramice, glazurách a výpalu.
I letos se vytvořila dobrá parta pracovitých lidí, kteří točili a modelovali bez ohledu na čas od rána do pozdního večera. Keramické práce, které vytvořili, měly profesionální úroveň.

[nggallery id=110]