Otevřeno Kolín – mezikrajová přehlídka Hradec Králové

První letošní mezikrajová přehlídka – předvýběr pro národní přehlídku pantomimy a pohybového divadla Otevřeno Kolín proběhla v sobotu 17. 3. 2012 v prostorách Divadla DRAK v Hradci Králové.
Zajímavé myšlenky i provedení většinou trpěly základním nedostatkem režie, vnějšího pohledu, dramaturgické výstavby celého vystoupení. Nápady nechyběly, absentovala pouze jejich větší provázanost s tématem a stavbou drobných představení.
Porota (Zoja Mikotová, Josef Tichý, Karel Tomas) proto neměla lehkou práci a vybírala pro národní přehlídku zejména taková vystoupení, která mají potenciál na sobě dále pracovat a která se mohou ještě značně kvalitativně proměnit.
Na přehlídku by se jistě vešlo mnohem více účinkujících souborů, jednotlivců i dvojic, ne pro každého je však kombinace jeho možností, času a místa ideální. Možná je stále ještě v plenkách i informovanost veřejnosti, která si na systém mezikrajových předvýběrů musí teprve zvyknout. Nicméně systém jako takový se osvědčuje a přidává na hodnotě národní přehlídce v prezentační i vzdělávací části.

[nggallery id=91]