NIPOS > 21. festival neprofesionální komorní a symfonické hudby pokračuje

21. festival neprofesionální komorní a symfonické hudby pokračuje

5. etapa, neděle 25. 9. 2011, Kostel sv. Marka ve Stěžerách u Hradce Králové od 18.00 h.

Národní festival komorních a symfonických těles 2011 je rozložen do pěti etap, které se konají mezi dubnem a říjnem 2011 v různých městech a regionech ČR – Hradec Králové, Písek, Milotice, Boskovice, Trmice a Stěžery u Hradce Králové.

Zúčastní se jej 18 hudebních těles, tj. asi 360 účinkujících.

Na koncertu 5. etapy se představí Quintetto con mandolino Praha, Šporkovo trio Lysá n. L., a komorní dechový soubor BASFIFA Praha.

Akci za podpory a z pověření Ministerstva kultury připravuje NIPOS-ARTAMA, Asociace neprofesionálních komorních a symfonických těles (ANKST) ve spolupráci s Kruhem přátel umění (KPU)  Stěžery u Hradce Králové. Vedení Kruhu přátel umění pravidelně organizuje benefiční Svatováclavské koncerty v této obci a letošní XII. ročník se zároveň koná jako jedna z etap Národního festivalu.

Programově se festival zaměřuje nejen na obvyklá hudební výročí, ale vyzývá ke spolupráci i soudobé české skladatele. Po každém festivalovém koncertu probíhá odborný rozborový seminář s účinkujícími se zaměřením na obsahovou a interpretační metodickou pomoc neprofesionálním souborům. Hodnocením jejich výkonů získávají neprofesionálové významnou metodickou pomoc od špičkových odborníků. Tato praxe se velmi osvědčila, díky tomu se festival, jeho program i celý obor komorní a symfonické hudby neustále vyvíjí a zdokonaluje.

 

Srdečně zveme širokou veřejnost na koncert páté etapy festivalu!

 

Národní informační a poradenské středisko pro kulturu (NIPOS),
útvar ARTAMA
Blanická 4, 120 21 Praha 2
www: www.nipos-mk.cz
tel: 221 507 935, fax: 221 507 955


Kontakt pro média:
Soňa Hanzalová
Obor komorní a symfonické hudby ARTAMA
tel: 221 507 962
e-mail: hanzalova@nipos-mk.cz