Popelka Rakovník 2010

Ve dnech 3.–7. 11. 2010 se v Kulturním centru a v Tylově divadle v Rakovníku uskuteční XIX. ročník národní přehlídky amatérského činoherního divadla pro děti. I letos na ní uvidíte nejpodnětnější inscenace pro děti z oblasti amatérského činoherního divadla. Vedle inspirace, kterou umožní tato představení, se POPELKA bude věnovat v širším záběru i otázkám komunikace dětského publika s artefaktem divadelního představení.

Pořadatelé zvou všechny zájemce k účasti na přehlídce jako pozorovatele – seminaristy. Zajistí jim ubytování na zimním stadionu za cca 300 Kč, internátní ubytování za cca 300 Kč za 1 noc, popřípadě improvizované ubytování (ve spacáku) za cca 50 Kč za 1 noc. Pro náročnější lze objednat ubytování v soukromí nebo penzionu za cca 300–400 Kč

Pozorovatelem – seminaristou se stává osoba, která zašle v termínu řádně vyplněnou přihlášku. Podmínkou účasti je návštěva představení, rozborových seminářů k nim a zakončení přehlídky s vyhlášením výsledků a oceněním nejlepších výkonů. Vstup na představení bude zajištěn za úplatu, ale se značnou slevou. Seminaristé si mohou na různě dlouhá období zakoupit permanentky, na které jim bude poskytnuta sleva 50 procent  z běžné ceny vstupného (plné vstupné na jednotlivá představení bude 30, 40 a 50 Kč). Účastník přehlídky, který se předem nepřihlásil, si může na místě zakoupit vstupenky ve volném prodeji za plnou cenu. Organizátoři však nemohou garantovat jejich dostupnost. Bez platné vstupenky není vstup na divadelní představení možný. POČET MÍST PRO SEMINARISTY JE OMEZEN!

Prostory foyeru a baru Tylova divadla budou sloužit jako zázemí pouze pro hrající soubory, porotu, lektory, seminaristy, VIP hosty a organizátory.

V průběhu přehlídky budou pod odborným vedením psychologů a pedagogů pracovat skupiny dětí, jejichž reflexe na představení zprostředkují lektoři v rámci rozborových seminářů a diskuzních fór.

K tomu, abychom s vámi jako pozorovateli v Rakovníku počítali, je zapotřebí vyplnit a odeslat připojenou přihlášku na adresu:

Kulturní centrum

do rukou Aleny Mutinské

Na Sekyře 2377

269 01 Rakovník


Uzávěrka doručení přihlášek je 15. 10. 2010.

V případě, že – ač přihlášeni – se nebudete moci POPELKY zúčastnit, je nutné svou přihlášku písemně či telefonicky (tel. 313 512 733 nebo 313 517 242–3, fax: 313 512 351, e-mail: dramaturgie@kulturnicentrum.cz) zrušit nejdéle do 27. 10. 2010.

Přihláška pozorovatele na POPELKU 2010