NIPOS > 20. festival neprofesionální komorní a symfonické hudby pokračuje

20. festival neprofesionální komorní a symfonické hudby pokračuje

Třetí etapa Národního festivalu neprofesionálních komorních a symfonických těles se odehraje poslední květnový víkend nedaleko Brna. Koncerty jsou rozloženy do dvou dnů. První z nich se koná v sobotu 29.5.2010 ve Velkém  sále zámku Bučovice od 17.30 h a druhý v neděli 30. 5. 2010 v sále Sokolovny ve Šlapanicích od 17.00 h.

KSH 2010_ONa sobotním  koncertu vystoupí Kyjovský komorní orchestr, flétnový soubor SYRINX Praha  a orchestr ZUŚ Praha 9 BASFIFA. V neděli se představí opět Kyjovský komorní orchestr, Quintetto con mandolino z Prahy, Pardubický komorní orchestr a Smyčcový orchestr ZUŠ Valašské Meziříčí.

Akci připravuje NIPOS-ARTAMA, Asociace neprofesionálních komorních a symfonických těles (ANKST) ve spolupráci s Kyjovským komorním orchestrem, jehož uměleckým vedoucím je Ing. Jan Sáraz.
Nad koncertem převzala záštitou města Bučovice a Šlapanice.

Festival je rozložen do pěti etap, které se konají  mezi dubnem a říjnem 2010 v různých městech a regionech ČR – Ústí nad Labem, Bučovice, Šlapanice, Stěžery u Hradce Králové, Boskovice, a nově dokonce i v německých Drážďanech. Zúčastní se jej více než dvě desítky hudebních těles, tj. asi 350 účinkujících.

Programově se festival zaměřuje nejen na obvyklá hudební výročí, ale vyzývá ke spolupráci i soudobé české skladatele. Po každém festivalovém koncertu probíhá seminář s účinkujícími, jejichž výkony hodnotí odborná rada oboru. Tato praxe se velmi osvědčila, díky tomu se festival, jeho program i celý obor komorní a symfonické hudby neustále vyvíjí a zdokonaluje.


Srdečně zveme širokou veřejnost na zahajovací koncert festivalu!

 

Národní informační a poradenské středisko pro kulturu (NIPOS),
útvar ARTAMA

Blanická 4, 120 21 Praha 2

www: www.nipos-mk.cz

tel: 221 507 935

fax: 221 507 955

Kontakt pro média: Soňa Hanzalová

Obor komorní a symfonické hudby ARTAMA

tel: 221 507 962, e-mail: hanzalova@nipos-mk.cz